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年度 2024 
講義コード 11657102 
講義名 グローバル・コミュニケーションⅡ A 
担当教員

イー エー パン

配当年次 2年 
単位数
講義期間 後期 
授業形態 演習/対面型 
ナンバリング(2023年度以降入学生用) MM-FCC-SE-233 
ナンバリング(2022年度以前入学生用) MM-FBK-GS-212 



授業の概要
This course is recommended for students who have already taken “グローバル・コミュニケーションⅠ”. However, students who haven’t taken “グローバル・コミュニケーションⅠ” are also welcome to take this class. There are no specific requirements for taking this course.
Students will have opportunities to better their vocabulary and grammar skills along with practicing pronunciation through class activities.

Students taking this class are encouraged to have a positive attitude and not be afraid of making mistakes in conversation. It is essential for anyone wanting to master English to remember useful vocabulary, and for this reason, vocabulary tests will be given on a regular basis. An important purpose of this course is to encourage students to study the language on their own, and to practice what they have learned. After taking this course, we hope that students will look forward to using everything they learned in real life. 
この科目の到達目標
This course will help students
・gain knowledge of the common vocabulary words in English.
・improve general and academic listening skills.
・gain a positive attitude toward language learning generally.
・be able to grasp the main ideas from English conversations and talks dealing with cross-cultural settings and social topics. 
成績評価の方法
評価は以下の項目において行う 
①授業の出席率、②授業外学習、③発表(30点)、④2回の小テストの合計得点(30点) *参画度が低い場合は、C評価となる場合もある。 
S評価   次のすべてを満たす場合   ①14回 (100%)、②90%以上、③27点以上、④合計24点以上。これに加え、授業へ主体的に参画していること。 
A評価   次のすべてを満たす場合   ①12回(85%)以上、②80%以上、③24点以上、④合計20点以上。これに加え、課題の完成度が 標準以上と評価できること。 
B評価   次のすべてを満たす場合   ①10 回(70%)以上、②60%以上、③21点以上、④合計16点以上 
F評価   次のいずれかに当たる場合   ①5回以上の授業欠席、②60%未満、③0点かつ ④が合計16点未満 
※授業への積極的参加が最も重要。 
授業項目
授業項目
1. Course Introduction 
2. Unit 7 All about breakfast
p.48 to 50 
3. Unit 7 All about breakfast
p. 51 to 53 
4. Unit 8 Making a reservation
p. 54 to 56 
5. Unit 8 Making a reservation
p.57 to 59
Quiz 1 
6. Unit 9 Dining etiquette
p.60 to 62 
7. Unit 9 Dining etiquette
p.63 to 65 
8. Unit 10 Getting on the train
p.68 to 70 
9. Unit 10 Getting on the train
p. 71 to 73 
10. Unit 11 Car rentals
p. 74 to 76
Quiz 2 
11. Unit 11 Car rentals
p. 77 to 79 
12. Unit 12 Taking a cruise
p. 80 to 82 
13. Unit 12 Taking a cruise
p. 83 to 85 
14. Final presentation 


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